Maestro Max op Facebook Maestro Max op Spotify Maestro Max op YouTube
Maestro Max
Leerlijnen voor muziekles
In de muziekles gebruik ik meestal digitaal lesmateriaal, vooral video en audio. Om het overzichtelijk te houden, staat hier al het repertoire bij elkaar, geordend in leerlijnen op thema en op leerjaar.

Periode 1 | Herfst
De eerste periode loopt vanaf het begin van het schooljaar tot na de herfstvakantie. Op 18 November 2023 is de intocht van Sinterklaas .

Leerlijn Zingen

Leerlijn Speelstukken
De speelstukken moeten nog worden gesorteerd van makkelijk naar moeilijk.

Hoera HaFa
Ga mee met de Monsterfanfare en ontdek de wereld van de koperblazers, de houtblazers en de slagwerkers in harmonie- en fanfareorkest.

Blokfluit Starter
Kennismaking met het notenschrift, de eerste toon op de blokfluit,

Leerlijn Popmuziek Geschiedenis

Leerlijn Popmuziek NL
Stijlen, instrumenten, vorm enz. Dit zijn leuke nummers om te zingen. Edisons: 08-02-2024 nominaties, 18-04-2024 uitreiking Songfestival: 11-05-2024 finale

Leerlijn Popmuziek Engels

Materialenmap Groep 1-2
In groep 1-2 zijn de leerlingen bezig met onderwerpen uit de directe omgeving van de kleuters. Bijvoorbeeld: de omgeving in de klas, in het huis, knuffels, beren, optocht, muziek in de straat, het weer, kabouters en reuzen, sprookjes, feesten, seizoenen.

Materialenmap Groep 3-4
Voor groep 3-4 gaat de muzikale verkenning verder met onderwerpen uit de ruimere omgeving van de kinderen: onze wijk of in het dorp, de fanfare, heksen en tovenaars, fantasie, dieren, op reis met de trein, avonturen, drummen.

Materialenmap Groep 5-6
In groep 5-6 speelt de muzikale verkenning van onderwerpen in op de veranderende belangstellingswereld van de kinderen: verre landen, feesten, muziek uit verre landen, kleding, cowboys, kermis, ridders en jonkvrouwen, varen, insecten, ruzie, markt.

Materialenmap Groep 7-8
Voor de leerlingen in groep 7-8 is muziek altijd aanwezig: carnaval, de eindmusical, filmmuziek, ringtones, rap en liefde, oorlog en vrede, morgen en avond, verdriet, muziek op de computer, SMS-en ringtones, natuur en milieu, liefde.

contact: René Schols
email:
rene@schols.nl
telefoon: +31 6 1665 77 97